Lubaduste andmises võidutses taas Keskerakond

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

MA TAHAN ELADA linnas, mida lubab mulle oma valimisprogrammis Keskerakond. 126 lubaduses kirjeldatakse mulle Viljandit, mis on valmis. Ning kus inimesed on rikkad ja elu odav. Kõik on lausa suurepärane. Aga ma ei vali Keskerakonda, sest muinasjuttu ei maksa esitada nelja aasta valitsemisprogrammina.

Nende lubaduste elluviimiseks ei kulu linna rahalisi võimalusi arvestades mitte neli, vaid 40 aastat. Ja isegi kui meil oleks kogu maailma raha, siis nii palju ehitajaid, kui Keskerakond oma lubadustes linna lubab, ei mahuks siia korraga ära.

Ainuüksi teid ja tänavaid lubavad keskerakondlased ehitada ja parandada sellisel hulgal, et on raske uskuda, kas Eestis leidub nii palju teetöölisi. Ja maju lubatakse ohtralt. Alustuseks muidugi veekeskust ja siis veel ujulat. Loodetavasti siiski ühte, mitte kaht eraldi, aga mine sa võta kinni. Kui esmalt lubatakse toetada erasektorit veekeskuse rajamisel ja seejärel rahvusvahelisel tasemel lühirajaujulat, siis ehk ongi plaan teha neid lausa kaks. Või siis kavatsetakse teha ainult ujula ja jätta veekeskus rajamata, sest 15 aastat on ilmekalt näidanud, et erasektor sellist asja ehitada ei taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles