Pooled pronksmedalid tulid Viljandi

Andres Vaher
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapaat pani Ameerika Ühendriikides maailmameistrivõistlustel oma hooajale pronksise punkti. Eesti paatkonna koosseisus sõitnud viljandlasele Kaspar Taimsoole (vasakul) oli see rahvusvaheliste tiitlivõistluste kümnes medal, oma esimese suurvõistluste medali teenis paatkonna koosseisus viljandlane Kaur Kuslap (paremal). Paatkonda kuulusid veel pärnumaalased Tõnu Endrekson ja Allar Raja.
Neljapaat pani Ameerika Ühendriikides maailmameistrivõistlustel oma hooajale pronksise punkti. Eesti paatkonna koosseisus sõitnud viljandlasele Kaspar Taimsoole (vasakul) oli see rahvusvaheliste tiitlivõistluste kümnes medal, oma esimese suurvõistluste medali teenis paatkonna koosseisus viljandlane Kaur Kuslap (paremal). Paatkonda kuulusid veel pärnumaalased Tõnu Endrekson ja Allar Raja. Foto: Detlev Seyb / FISA

Alles neli kuud tagasi murdsid sõudjad isekeskis piike, kui peatreener Matti Killingu otsus asendada Euroopa meistrivõistluste käigus Geir Suursild neljapaadis Allar Rajaga vallandas tormi veeklassis. Tulutu otsimine jätkus altminekuga Luzerni võistlusel, kuni viimases hädas anti kolme suure vaala Tõnu Endreksoni, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo kõrval võimalus Kaur Kuslapile. Tulemuseks pronksmedal maailmameistrivõistlustelt Sarasotast.

«Teinekord tuleb kasutada katse-eksitusmeetodit. Kahtlused läbi proovida ja kukutada, et jõuda tõeni,» sõnas Raja pärast võimsat sõitu filosoofiliselt. «Killa (treener Killing – toimetus) leidis lõpuks kuidagi head võtmed.»

«Kogu keerulist hooaega arvestades ei oleks osanud sellele ilusamat punkti soovida. Arvan, et panime kokku väga vägeva asja!» lisas Taimsoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles