Matti Killing: need polnud veel poiste kõige teravamad liigutused (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat.
Eesti neljapaat. Foto: Eesti Sõudeliit

Eesti sõudmise paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo pääses Floridas peetaval maailmameistrivõistlustel finaali.

Eestlased haarasid teises poolfinaalis sisuliselt kohe juhtohjad, kuid tunnistasid lõpuks Leedu (5.48,61) paatkonna paremust. Viimase finaalikoha haaras Norra (5.50,28). Meie mehed said kirja aja 5.50,10. B-finaaliga pidid leppima Uus-Meremaa, Venemaa ja Saksamaa.

«Eesmärk sai väga kena sooritusega kindlalt täidetud - kiitus poistele,» tunnustas koondise peatreener Matti Killing vahetult pärast esikuuikusse murdmist telefoniusutluses. «Terve sõit oli kontrolli all ja paat jooksis väga ilusti.»

Kuna Killing ei olnud veel paatkonnaga liikmetega jõudnud rääkida, ei osanud ta täpselt vastata, kas lõpus säästeti veidi jõudu või näitas Leedu lihtsalt võimu. Küll aga tõi ta finaali eel välja huvitava ja olulise detaili: «Igatahes alguses ei pannud meie poisid veel täit tempot peale, kuigi kõrvaltvaatajale võis nii tunduda. Kõige kiiremad liigutused jäid finaaliks.»

Esimesest poolfinaalist pääsesid edasi Suurbritannia, Holland ja Poola. Kõik kolm paatkonda olid eestlastest kiiremad.

Finaal leiab aset laupäeval Eesti aja järgi kell 19.08. 

ENNE VÕISTLUST:

Kuigi treener Matti Killing rääkis pärast eelsõitu Postimehele, et eelsõidu võitnud Leedu üle mõistuse kiiret minekut ei näidanudki, on Raja teisel arvamusel. «Nad on ikka testosterooni täis, veresooned pulbitsevad,» naerab ta ning lisab, et Euroopa meistriks tulnud Leedu edu on teda üllatanud. «Mõnes mõttes tulid nad küll järsult pildile, aga on kahe aastaga end suursoosikuks sõitnud.»

Sarnaselt Rio suveolümpiamängudel pronksmedali võitnud Eestile on olümpiavõitja Saksamaa saanud oma paadi liikuma alles nüüd. «Nad näitasid üsna kiiret sõitu. Uus-Meremaa on selline, kes kuumas kliimas saab väga hakkama ning just nemad võivad väga hästi teist poolt sõita,» analüüsib Raja. «Norraga oleme siin palju sõitnud, kord on üks peal, kord teine.»

Norralastel on MMil ajanud üks häda teist taga: esmalt ei saanud kogu koondis oma paate õigel ajal kätte, seejärel hilines kahepaat eelsõitude starti. Kõige tipuks on just norralased kohtunud Sarasota järvel alligaatoritega.

«Me ise pole alligaatoreid näinud, aga nüüd ütlesid Uus-Meremaa poisid, et elukad pidavat eriti väikesed olema. Seda juttu aga küll kuskil pole, et ärge jalgu vette pange. Keegi meid veest välja ei aja,» teatab Raja, et suurel alal ohtu pole ning mehed varvastest ilma jääda ei kavatse. Samas on eestlased kohanud teistsuguseid eksootilisi loomi. «Kilpkonnad annavad endast rohkem näole, päris äge kogemus see Florida fauna. Võistlusele väike põnevus juures!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles