Õpilased maalisid teele hoiatavad tähised

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi Kesklinna kooli viienda klassi õpilased koos klassiõpetaja Virve Neerotiga värvisid teisipäeval kooli ümbruskonnas reguleerimata ülekäiguradade juurde kõnniteele tähelepanu juhtivad sõnumi «PEATU, VAATA, VEENDU!».

Maanteeameti ennetusosakonna ekspert Sirli Tallo andis teada, et ülekäiguradadele maalitud tähistused tehti ameti teeületuskampaania «Vii teeületus uuele level`ile» egiidi alla. Tallo kinnitust mööda valmistasid õpilased kõnniteele viis sõnumit, kolm neist koolimaja lähedusse Jakobsoni tänavale ning kaks Kooli tänavale.

Maanteeameti teeületuskampaania «Vii teeületus uuele level`ile» lõppes ametlikult siiski juba läinud nädalal, ent mõistagi ei vähenda see teisipäeval valminud sõnumite kaalukust.

Kampaania sihtrühm olid 7–13-aastased noored ning selle osaks olnud markeerimisaktsioonis osales 75 kooli kogu Eestis. Lisaks on selle aktsiooni käigus kaardistatud ohtlikud teeületuskohad.

Statistika järgi on liikluses üks riskirühmi 8–14-aastased jalakäijad. Markeerimisega juhitakse õpilaste tähelepanu sõidutee ületamise ohutusele reguleerimata ülekäiguradadel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles