Juhtkiri. Suvi saabus sügisel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Läinud reedel lõppenud suve meenutades tulevad paljudel pähe sõnad «jahe» ja «märg». Mõni ime siis, et sügise esimestel päevadel saabunud soe ilm inimeste meeled elevile ajas ja mõni tegelane käitus nagu vasikas karjalaskepäeval – emotsionaalselt, kuid mitte ülearu targalt. Vähemalt võib sellise võrdluse tuua, kui mõelda kuuele liiklusõnnetusele, millega politseinikel tuli nädalavahetusel tegelda. 

«Sellist nädalalõppu, kus korraga oleks nii palju õnnetusi, tänavu varasemast küll ei mäleta,» tunnistab käesoleva Sakala esiküljel Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Alar Sadam. Ühtki teist põhjust peale ilusa ilma on kurva liiklusstatistika üldistavaks põhjenduseks raske välja tuua, seda enam et märkimisväärne osa õnnetustest juhtus purjus juhi tõttu või vähemalt on kahtlus, et avariis osalenud ja seejärel põgenenud autojuht võis olla joobes. 

Halva ilma vastu oskavad justkui kõik valmistuda. Kui esimene lumi maha tuleb, libiseb ehk mõni auto vaikselt kraavi, kuid üldiselt on juhid ettevaatlikud ja teavad, et pole aeg uljaid kurve võtta. Ilus ilm paneb aga valvsust kaotama. Seda, et Viljandimaa teed on kõige libedamad jaanipäeva paiku, on siinsed politseinikud varemgi tähele pannud nagu ka ilusate ilmade mõju avalikule korrale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles