Aasta aega ehitatud murutraktori uus süda andis enne starti otsad

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi huvikooli tehnikamaja õpilane Henry Rebane nägi aasta aega vaeva vana murutraktori kallal, et saaks võidu sõita. Eriti kiired olid Viljandi gümnaasiumis õppiva noormehe sõnul kaks viimast nädalat, mil tuli anda viimane lihvi tänaseks võistluseks «Viljandi võrr».

«Mõtlesin, et mootor on viimane asi, mis mind alt veab ja pigem kukub mõni ratas ära,» ütles Rebane, kes oli vanale niidukile pannud peale uue mootori. Enne starti juhtus aga see, et pöörded läksid liiga suureks ja mootor jooksis kokku, ilma et oleks lubanud ühtegi meetrit sõita. Nii vuras kuue murutraktori asemel Männimäe lõpus asuvate garaažide juures rajale viis.

Seda, et tehnikaspordis võib ikka viperusi ette tulla, on Henry Rebane ennegi tunda saanud. Nimelt ehitas ta 8. klassi lõpuks loovtööna offroad-bagi, mida ei saanud samuti kunagi liikuma, sest ei jõudnud mootorit valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles