Aida perepäev tuli koos Vanapagana ja Kaval-Antsuga

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti pärimusmuusika keskuse kommunikatsiooni- ja turundusjuhi  Heldi Ruiso teatel pakkus aida pere vihmasel laupäeval väikestele ja suurtele põnevaid tubaseid tegevusi. Lapsed said koos Vanapagana ja Kaval-Antsuga seigelda aardejahil ning õppida meistrite käe all valmistama roopilli ja pakutrükki.

Suurt elamust pakkus lastele võimalus erinevaid pärimuspille lausa katsuda, proovida ja mängida. Pärimusmuusika aidale kohaselt mängiti, lauldi ja tantsiti elava muusika taustal ning põlvest põlve edasi antud rahvaloomingut tutvustades. Külalisi üllatas ansambel Aida Muusikud, kes traditsiooniliselt koosneb eranditult aida töötajatest, kes nii- või naapidi on muusikaga seotud.

Peredele mõeldud programm jätkub saabuval esmaspäeval. Aida väikeses saalis on siis taas igal esmaspäeval kell 18 algav laulu- ja mänguring kogu perele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles