Ugala alustas täna hooaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ugala alustas täna hooaega kahe esietendusega. Neist esimene algas kell 14.  «Primavera Paunveres» sündis Ugala ja Viljandi kultuuriakadeemia koostöös. Selles kohtuvad lavastaja, koreograafi ja kunstniku Saša Pepeljajevi pöörane ja kummastav maailm ning akadeemia noored.

Teine etendus algas kell 17. Kontorimuusikal «Nagu Soomes, aga veel parem» on Läti lavastaja Valters Sīlise esimene koostöö Viljandi teatriga ja tema esimene lavastus Eestis. Selles jälgitakse kaheksat noort inimest, kelle töö sisu on uus oluline leiutis.

 Pärast esietendusi kell 22 algab Ugala teatris traditsiooniks saanud hooaja avapidu. Kõrvaklapidisko «Silent disco ehk Vaikus enne tormi» on inspiratsiooni saanud mõlemast uuslavastusest. Pidulistel on peas juhtmevabad kõrvaklapid, kuhu DJ miksib parimat tantsubiiti. Need, kes kõrvaklappe ei kasuta, muusikat ei kuule ning saavad segamatult kaaslastega vestelda.

Kui viimastel aastatel on Ugala avapeod olnud tuhandepealise publikuga, siis seekord on valitud hoopis teistlaadi lähenemine. Piiratud publikuarvuga pidu toimub teatrikohvikus ning peole saavad lisaks teatrirahvale ja kutsutud külalistele vaid 98 piletiostjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles