Rändrestoranides serveeritakse õpilastele ligi tuhat portsjonit kalaroogasid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angerjast saab eksklussiivset kalarooga
Angerjast saab eksklussiivset kalarooga Foto: Marko Saarm / Sakala

Maaeluministeeriumi teatel algab 25. septembril Eesti toidu kuu puhul koolides kalanädal. Viide kooli lähevad külla tippkokad ja kohalike kalakasvanduste esindajad, kes tutvustavad õpilastele kalatoite ja kalandust.

26. septembril tuleb Tarvastu gümnaasiumi Markofka Toidutoa peakokk Inga Paenurm, kes valmistab Viiratsi kasvanduse angerjast lõunasöögi. Lisaks räägivad angerjakasvatajad oma tööst. 

«Kutsun kõiki üles osa võtma Eesti toidu kuu ajal toimuvast kalanädalast. Et tänavune toidukuu on pühendatud lastele ja noortele, siis tutvustatakse kalandust ja kalaroogasid just kooliõpilastele,» ütles maaeluminister Tarmo Tamm. «Eesti kala on värske ja maitsev ning loodetavasti saavad selles kinnitust ka kalanädalal osalevad õpilased, kellele tippkokad kohalikust kalast maitsvaid roogasid valmistavad.»

Kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik ütles, et hõrkude kalatoitude noortele tutvustamine on kasulik ka kokkadele, sest praegused gümnasistid on homsed restoranikliendid.

Kalanädala avaüritus on 25. septembril Jõgevamaa gümnaasiumis, kus on külas Põhjaka kokk Ott Tomik. Ta valmistab Härjanurme kasvanduse karpkalast lõunasöögi ja õpilastele tutvustatakse kalandust.

Kalanädala ajakava Eesti toidu veebilehel: http://eestitoit.ee/et/content/kalanadal-koolides.

Kalanädalat korraldab kalanduse teabekeskus ja korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu merendus- ja kalandusfondist.

Septembris kolmandat korda korraldatav Eesti toidu kuu ühendab üle 30 kodumaisele toidule pühendatud ürituse ja festivali. Toidukuu on osa müügiedenduskavast «Eesti toit 2015–2020», mille alla kuuluvad Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles