Halliste vallas tuleb mälestuste jäädvustamise nädalavahetus

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue-Karistes avatakse mälestustahvel Eesti Vabadussõjas langenud Uue-Kariste valla kodanikele.
Uue-Karistes avatakse mälestustahvel Eesti Vabadussõjas langenud Uue-Kariste valla kodanikele. Foto: Marko Saarm / Sakala

Uue-Kariste rahvamaja seinal avatakse laupäeval, 16. septembril kell 12 mälestustahvel Eesti Vabadussõjas langenud Uue-Kariste valla kodanikele. Oma elu jättis Vabadussõjas 11 uuekaristelast.

Üks ettevõtmise korraldajaid Eda Niin rääkis, et plaan on küpsenud õige pikalt. 

«Esimest korda plaaniti mälestustahvlit juba 1936. aastal,» rääkis Niin. «Uuesti tuli mälestustahvel jutuks paar aastat tagasi ja lõpuks saimegi siis nii kaugele, et laupäeval saame ta avada.»

Avamisel teeb kaasa Abja kultuurimaja vokaalansambel Vox ning kontserdi annavad Lõõtsavägilased.

Pühapäeval, 17. septembril kell 12 avatakse Vana-Karistes Maru kooli juures Eesti looduskaitse seltsi August Kitzbergi nimelise osakonna eestvedamisel kirjanik Agnes Taar-Kajara mälestuskivi. 

Laste- ja näitekirjanik ning prosaist Agnes-Elsa Taar (17. IX 1897 –  7. XII 1976) sündis Vana-Kariste vallas Maru algkooli õpetaja tütrena, õppis Maru algkoolis ning töötas hiljem samas lühikest aega ka õpetajana. Avaldas aastast 1924 ajakirjanduses lastejutte, -luuletusi ja -näidendeid ning täiskasvanutele mõeldud näidendeid, mida mängiti peamiselt väiketeatrites ja maalavadel, ning kaks romaani. Mälestuskivi avamisel on kavas muusikalised vahepalad, ülevaate kirjaniku elust teeb Anneli Merila ja valiku tema luulest kannab ette Karin Hunt. (Sakala)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles