Vanapagan ja Kaval-Ants kutsuvad aita perepäevale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika aida suur saal.
Pärimusmuusika aida suur saal. Foto: Urmas Volmer

Kaval-Ants ja Vanapagan kutsuvad kõiki lapsi ja peresid laupäeval kella 12–15 Viljandi pärimusmuusika aita aega veetma. Kohal on ka suured meistrid, teiste hulgas Eesti ainuke torupillimeister Andrus Taul, kelle juhendamisel saab iga soovija endale päris oma roopilli meisterdada. Perepäeva muudavad lõbusaks elava muusikaga tantsu-, laulu- ja mängutoad. Suuri ja väikesi üllatavad uuenenud koosseisuga Aida Muusikud, kes oma austajate rõõmuks naasevad lavale.

Pärimusmuusika aida pere on mõelnud ka kõige tulisematele muusikafännidele ja kindlasti ei tasu maha magada põnevat pillituba, kus on ainukordne võimalus erinevaid pärimuspille lausa proovida, katsuda ja mängida. Üllatusi pakuvad seikluslik aardejaht, pärimusmuinasjutuvestjad ja suur avapauk kell 12, kui suures saalis astub taas publiku ette ansambel aida muusikud, mis koosneb eranditult pärimusmuusika aida töötajates, kes nii-või naapidi on muusikaga seotud.

Perepäeva muudab igati lõbusaks vaba lava, mis osutus väga populaarseks suvisel pärimusmuusika festivalil. Tulevased pärimusmuusika tähted saavad seal võimaluse endast esinedes märku anda. Väiksemaid ja suuremaid lapsi tantsutavad ja mängutavad pärimusmuusika keskuse lapsemeelsed Kairi Leivo, Tarmo Noormaa ja ETV lastesaate «Perehommik» osaline Annika Mändmaa. Hõrkude lõhnade ja maitsvate maiustega täidab päeva Aida vahvlikohvik.

Perepäev pakub meelelahutust peaaegu tasuta, kaks eurot tuleb kaasa varuda vaid pakutrüki, roopilli meisterdamise ja väikelaste mängutuppa. Põneva perepäeva programmi ja piletiinfoga saab tutvuda korraldaja kodulehel või Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles