Benno Viirandi kontos on 126 lõpetatud maratoni

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benno Viirandi
Benno Viirandi Foto: Elmo Riig / Sakala

Mustla mees Benno Viirandi lõpetas läinud pühapäeval SEB Tallinna jooksumaratoni, mis tema kinnitust mööda oli ta elu 126.

Pärimise peale, mitmes maratonifiniš tal pühapäeval oli, jäi Benno Viirandi veidi kõhklema ning palus viisakalt pärjal oodata. «Mul on kõik kirjas, vist oli ikka 126 ... On jah. 125 sai täis kevadel,» teatas ta telefonivestluses.

84-aastane Viirandi tunnistas, et jalad pole enam endised ning jooksu asemel tuleb tal enamasti kõndida. «Mul on, jah, siin lihastega veidi muret, vererõhurohud tegid jalgadele liiga. Praegu joosta ei saa, kõnnin, aga trepist on vaevaline liikuda,» tõdes Viirandi. Pühapäeval pealinnas kulutas ta 42,2 kilomeetri läbimiseks seitse tundi.

Oma esimese jooksumaratoni lõpetas Benno Viirandi 1958. aastal Vändras ning selle jooksuvõistluse on ta oma sõnul lõpetanud 41 korda.

«Kui tervis kannatab, on järgmine start kavas Viljandi linnajooksul,» lausus Viirandi.

Viljandi linnajooks peetakse 8. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles