Ugala teater avab hooaja nädalapikkuse minifestivaliga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatri 98. hooaja avab teatritäika (pildil on Ugala teatri lavastusala juht Pille-Riin Lillepalu ja näitlejad Klaudia Tiitsmaa, Laura Kalle ja Adeele Sepp)
Ugala teatri 98. hooaja avab teatritäika (pildil on Ugala teatri lavastusala juht Pille-Riin Lillepalu ja näitlejad Klaudia Tiitsmaa, Laura Kalle ja Adeele Sepp) Foto: Heigo Teder/Ugala

Ugala tähistab 98. hooaja avamist nädal aega kestva sündmuste kavaga, mis kulmineerub 16. septembril, kui ühe päeva jooksul esietendub suisa kaks lavastust: Sasha Pepeljajevi tantsulis-visuaalne «Primavera Paunveres» ning noorte läti teatraalide kontorimuusikal «Nagu Soomes, aga veel parem».

Esimese sündmusena saab juba sel pühapäeval teoks Ugalas teatritäika. Kella 10–15 vältava täika märksõnad on riided, raamatud, heliplaadid ning kõik, mis endale tundub tarbetu ja üleliigne. Lisaks on plaanis heategevuslik müük, mille tulu läheb Viljandi kodutute loomade varjupaigale. Varjupaiga tegemiste, rõõmude ja muredega viib kõiki soovijaid kohapeal kurssi näitleja Marika Palm.

Teisipäeval, 12. septembril kell 21 on kõik teatrisõbrad oodatud Ugala teatrikohvikusse, kus salvestatakse jutusaate «Suitsuruumilood» osa. Esimest korda võetakse saade linti koos publikuga. Külaliseks on Ugala teatri loominguline juht, näitleja ja lavastaja Ott Aardam, kellel täitus äsja kolm aastat teatri loominguliste suundade otsingutel. Intervjueerib Ugala korraldusjuht Heigo Teder.

Kõik mälumängusõbrad võivad sammud Ugala teatrikohvikusse seada kolmapäeval, 13. septembril kell 19, kui leiab aset teatriteemaline viktoriin. Küsimusi nii maailma, teatri kui ka teatrimaailma kohta esitavad Ugala mälumängusõltlased Liis Aedmaa, Gerda Sülla ja Mari Nurk.

Neljapäeval, 14. septembril kell 21 jõuab kätte pidulik hetk, kui avatakse Ugala õuealale loodud kunstiteos «Eesriie», mille autorid on Kaiko Kivi, Bruno Lillemets ja Argo Männik.

Päev enne esietendust, 15. septembril kell 16 avatakse teatrimaja fuajees näitus «Eesti Näitlejate Liit 100. Näitleja portree». Liidu 100. aastapäevaks valminud näitusel on külalistel võimalik viibida 60 minutit koos Eesti näitlejaga.

Laupäeval kell 22 algab teatrikohvikus Ugala 98. hooaja avapidu «Silent disco ehk Vaikus enne tormi», mis on Viljandi esimene silent disco vormis peoõhtu. Peolisi tantsitavad sel õhtul esietenduvate lavastuste dirigendid: Venemaalt pärit lavastaja Sasha Pepeljajev ja Lätist saabunud Valters Silis. Samuti asuvad plaadimängijate taha Ugala teatri näitlejad ja töötajad, et oma isiklikest fonoteekidest pärit muusikaga publikut tantsule paluda.

Ugala 98. hooaja alguspeole müüakse sümboolselt ainult 98 piletit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles