Kas see pole mitte Pauli maja?

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana maal jutustab vana aja eluolust. Võsa pole ning linnaümbruse maadel kasvab toit loomadele ja inimestele.
Vana maal jutustab vana aja eluolust. Võsa pole ning linnaümbruse maadel kasvab toit loomadele ja inimestele. Foto: Elmo Riig

Hulk teoseid, millest mõnda võis varem vaadelda ühe või teise kunstniku personaalnäitusel, mõnda suures muuseumis või ka kunstiajaloo raamatus, on koondatud Kondase keskuse kahte ruumi näitusele «Viljandi motiiv klassikalises kunstis». 

Need on sinna toodud nelja muuseumi kogust: Eesti kunstimuuseumist, ajaloomuuseumist, Tartu kunstimuuseumist ja Viljandi muuseumist. Esimeses saalis on rohkem lossimägede ja järvevaateid, teises rohkem linna. Vanimad väljasolevad teosed on sündinud XIX sajandi algul, kõige hilisem on valminud 1988. aastal.

Koostaja Mari Vallikivi sõnas näituse avamisel, et tegelikult meil pole aimu, kui palju võiks Viljandit kujutavaid kunstiteoseid maailmas olla, aga paarisaja aasta jooksul on neid kogunenud omajagu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles