Tüdrukud trügisid kodusel turniiril kolme sekka

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu valmistuvad hooajaks tippklubide võrkpallinaiskonnad, hakkavad ka Viljandi spordikooli õpilased läheneva spordiaasta eel vormi koguma ja kokkumängu lihvima. Läinud nädalalõpul võõrustasid kahe vanuseklassi viljandlannad konkurente teist korda turniiril «Viljandi Cup».

Viljandisse turniirile olid kutsutud U-14 ja U-16 naiskonnad Eestist, Lätis ja Saksamaalt. Nagu selgitas Viljandi spordikooli tütarlaste võrkpallitreener Merle Keerutaja, teatasid sakslannad viimasel hetkel, et ei osale võistlusel.

Vanemas grupis ehk C-klassi turniiril lõi kaasa viis võistkonda. Mängiti turniirisüsteemis ning kõik kohtumised peeti kolmegeimisena. Paremusjärjestuse selgitamiseks arvestati geimivõite.

Viljandi karika sai selles arvestuses Viljandi spordikooli ees Tartu Duo, kolmas oli Tallinna klubi Tats, neljas Riia ning viies Tartu Kalev. Nii Tartu klubi Duo kui Viljandi naiskond sai tasavägiselt kulgenud mõõduvõtul ühe 2:1 kaotuse. Tartlannad jäid alla Riiale ning viljandlannad hilisemale võitjale. Kokkuvõttes edestasid võitjad võõrustajaid ühe enam teenitud geimivõidupunktiga.

Nooremate tüdrukute võistkondi oli kuus, neist kaks Viljandi spordikoolist, kaks Riiast ning kaks klubi Tartust.

Täisedu ehk viie võiduga sai selles arvestuses kindla võidu Viljandi spordikooli I, teise koha viisid endaga Lätti Riia I koosseisu mängijad ning kolmandaks tuli Viljandi spordikooli teine võistkond. Kolmele edukamale järgnesid Tartu Duo, Riia II ja Tartu Kalev.

Viljandi spordikooli võrkpallitreener Merle Keerutaja kinnitas, et mõõduvõtt «Viljandi Cup» tuleb ka järgmisel aastal ning siis saadetakse kutsed ka Leedu võrkpalliklubidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles