Tõrkuv tehnika kukutas Janno Liguri finaalist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Ligur teenis Prantsusmaal peetud Euroopa Super1600 klassi meistrivõistluste teisel etapil 12. koha. Pilt on tehtud kodustel tiitlivõistluste avaetapil Tartumaal.
Janno Ligur teenis Prantsusmaal peetud Euroopa Super1600 klassi meistrivõistluste teisel etapil 12. koha. Pilt on tehtud kodustel tiitlivõistluste avaetapil Tartumaal. Foto: Marko Leesi

Prantsusmaal Loheac`i rajal lõppenud rallikrossi FIA Euroopa meistrivõistluste etapil startinud eestlastest saavutas kõrgeima koha Super1600 klassi sõitja Janno Ligur, kes jõudis poolfinaali, kuid pidi seal kindlal finaalikohal püsides mootoririkke tõttu katkestama.

Veebiportaali rallikross.ee teatel alustas Ligur võrdlemisi hea tempoga, sõites kahes eelsõidus välja viienda ja kuuenda aja. Kolmanda eelsõidu stardisirge lõppes eestlasele aga ränga väljasõiduga otse rajapiirdesse. Kui Ligur sai masina neljandaks eelsõiduks tagasi korda, siis väljasõidule eelnenud kohavõitluse teise osapoole, leedukale Kasparas Navickasele oli võistlus sellega lõppenud. Neljanda eelsõidu kümnenda ajaga lõpetanud Ligur pääses sellega poolfinaali ehk 12 parema sekka. Poolfinaalsõidus, olles end välja võidelnud kolmandale kohale ehk finaalinimekirja, andis aga mootor järele ning sellega oli võistlus lõppenud ka Ligurile.

Janno Liguri sõnul on poolfinaalis kindlalt finaalikohalt raja kõrvale jääda päris suur kaotus. «Taas võitlesime end päris halvalt positsioonilt välja, kui kolmas eelsõit rajapiirdes lõppes. See andis kindlust, et sisuliselt sõitsime poolfinaali ilma ühelt eelsõidult suuremaid punkte kirja saamata. Ütleks, et see avarii oli kogu mu senise karjääri kõige kõvemaid pauke üldse. Aga poolfinaalis sai ebaõnn meid taas kätte,» vahendas veebiportaal Karksi-Nuia autosportlase sõnu.

Liguriga samas Super1600 klassis startisid ka Siim Saluri ja Andre Kurg. Saluri lõpetas etapi 16. kohaga. Euroopa sarja debütant Kurg lõpetas 26. kohaga.

Super1600 klassis võitis etapi Krisztian Szabo Ungarist, teiseks tuli Maximilien Eveno Prantsusmaalt ning kolmandaks sõitis end Rokas Baciuska Leedust.

FIA Euroopa meistrivõistluste üldarvestuses on Ligur kolmanda etapi järel Super1600 klassis 54 punktiga seitsmendal kohal. Esikolmiku moodustavad Krisztian Szabo (90 punkti), Artis Baumanis (90) ja Ulrik Linnemann (77).

Järgmisena saab Eestis rallikrossi näha eeloleval laupäeval Elva lähistel Kulbilohus, seal sõidetakse Olerex Eesti meistrivõistluste viimane etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles