Viljandlanna tuli Pärnust esikohaga

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Rein ütleb oma lauljakarjääri kohta, et igal asjal on oma aeg. Ometi lisas võit Pärnus enesekindlust.
Sirje Rein ütleb oma lauljakarjääri kohta, et igal asjal on oma aeg. Ometi lisas võit Pärnus enesekindlust. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Läinud laupäeval Pärnu kultuurikeskuses Tervis korraldatud võistluselt «Seeniorlaul» naasis võiduga viljandlanna Sirje Rein.

Võistulaulmine oli kokku toonud 22 muusikaharrastajat kogu Eestist. Mõõtu võeti kahes vanuserühmas: 50—65 eluaastat ja vanemad.

Juubelihõnguline üritus

Tänavu korraldati võistlust viiendat korda ja soovijaid oli tublisti üle kolmekümne. Lauljad valiti esimesse vooru helisalvestise põhjal. Teise vooru pääses 22 ja kolmandasse 11 lauljat. Lõpuni osalemiseks pidi olema ette valmistatud kolm laulu, neist üks Arne Oidi loomingust.

Nooremas vanuserühmas pidas žürii parimaks Viljandi muusikakoolis viiuliõpetajana töötavat Sirje Reinu.

Eakamad viljandlased mäletavad teda mitmest ansamblist, Günfist alates ja D’Lorega lõpetades. Nüüd on suurel laval laulmises olnud mitmeaastane paus ja Pärnu-sõit sai Sirje Reinu enda sõnul ette võetud väikeseks vahelduseks ja prooviks, mis tasemel ta esineda suudab. Selgus, et tase on igati hea.

Neile, kes tahavad laulda

«See üritus ongi mõeldud rohkem nendele, kes tahavad laulda, aga ei leia selleks alati võimalust,» selgitas Sirje Rein. Ta ütles, et esikoha üle oli heameel ikka, seda enam et konkurentide hulgas oli ka professionaalseid lauljaid, näiteks neid, kes on üles astunud operetietendustes. Ta on tänulik oma kolleegidele Heili Kirsimäele, Jan Viilebergile, Hedi-Kai Paile ja Themuri Sulamanidzele, kes aitasid konkursiks valmistuda.

Viljandlanna ise sai kõige suurema elamuse Avo Tamme esinemisest.

«Mees jämmis ja laulis, tulemus oli suurepärane!» kiitis ta.

Esikoht esinemiskutseid ei taga. Preemiaks anti pääsmed Endla etendustele. Päriselt Sirje Rein laulmisest loobunud siiski ei ole, üksikuid esinemisi on siin ja seal.

Põhiline on aga pedagoogitöö muusikakoolis, kus tulevaste viiuldajate kõrval vajab juhendamist noorte sümfooniaorkestri keelpillirühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles