Juhtkiri. Mitte ainult diplom

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Mõnikord võib kuulda arvamust, et tänapäeval on töötajatelt eeldatav haridustase nii kõrgeks aetud, et vähemaga kui magistrikraad ei saa mitte kuskil ametisse. Küllap mõnes valdkonnas sedasi ongi. Ent paradoksaalsel kombel räägib üha rohkem suurte ettevõtete juhte samal ajal, et nende silmis on iga kohusetundlik ja teotahteline inimene järjest väärtuslikum. Sealjuures võib niisugust juttu ajav tööandja pakkuda väga korralikku palka.

Tänasest lehest võib lugeda, et tööpakkumised sõna otseses mõttes ei mahu Viljandi töötukassa büroo stendidele ära ja appi on võetud ka seinad. Kunagi varem pole see nõnda olnud ning büroo juht ütleb: «Praegu on olukord selline, et kõik, kes tahavad, leiavad endale Viljandis töö.»

Et Viljandimaal ja Eestis üldisemalt on töötuse määr tähelepanuväärselt madal, pole enam mingi uudis. Nii on see olnud juba mõnda aega. Seepärast ongi iga vaba töökäsi peaaegu kulla hinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles