Valgusdoomino kiirgas häid soove

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusdoomino Viljandi lauluväljakul oli osa kunstifestivalist QQ.
Valgusdoomino Viljandi lauluväljakul oli osa kunstifestivalist QQ. Foto: Elmo Riig

​Leedküünlarivid reede õhtul Viljandi lauluväljakul kujutasid numbreid: ühte ja kahte nulli. Soome kunstniku Ulla Remese projekt «Valguse doominod» oli pühendatud Soome Vabariigi 100. aastapäevale. Järgmisel aastal, kui 100-aastaseks saab Eesti Vabariik, on Remesel kavas samasugune ettevõtmine Soomes.

Küünalde ümber sõõri kogunenud kunstihuvilised ütlesid üksteise järel igaüks ühe sõna, mis neil küünlatuld vaadates esimesena pähe tuli. Kõige sagedamini kõlasid «päike», «soojus», «valgus», «täht», «vabadus» ja «elu». Seejärel võttis igaüks küünla, kirjutas sellele hea soovi, mida naabrile öelda, ja andis küünla oma vasakul käel seisjale. Uuele, paremalt saadud küünlale kirjutas ta sellesama soovi. Nii tekkisid küünlad, mille mõlemas otsas oli ühesugune soov.

Soovide kirjutamise meeleolu kujundas lisaks kergele vihmasabinale Jaani kiriku kellatornist helisev viisikatke Mozarti «Võluflöödist».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles