Vaba mõte. Tibusid ei loeta, nad unustatakse

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala alguses tuletati meile meelde, mis hind võib olla suurtööstuse kanaliha tarbimisel. Elusad tibud säutsusid prügikastis, oodates oma lõppu. Selgus küll, et seade, millega elujõuetud tibud hukatakse, oli rikkis, kuid veterinaar- ja toiduameti loomakaitsebüroo juhataja Tarmo Serva ütles Delfile, et töökord peab välistama elusate tibude jõudmise jäätmehoidlasse.

Ei läinud kaua, kui Facebook täitus kirglike sõnavõttudega, millest mõni maalis Talleggile külge nii saba kui sarved. Ka mitu minu tuttavat keeldus edaspidi Talleggi tooteid ostukorvi tõstmast. Veel jäi silma, et üks baar lubas nüüdsest kokteilides kasutada vaid ökomune. (Tall­egg toodab küll kanaliha, aga heakene küll, seos on täitsa olemas.)

Lohakate töövõtete vastu rahakotiga hääletamine on tore ja ilmselt kõige lihtsam võimalus. Aga kui kaua läheb aega, et juhtum unustatakse ja poest haaratakse näiteks sooduspakkumisel olev Tall­eggi kanafilee? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles