Karksi-Nuias pääseb kooli üle punase kivivaiba

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi direktor Jaak Israel (vasakul) ütles, et pole kevadest saadik majas tegutseva ehitajaga veel kordagi tülli läinud ja mahub seega objektijuht Margus Pedakiga ühele pildile ära. Meeste selja taha jääb kooli sissepääsu juurde viiv kividest «punane vaip». Tegemist jätkub ehitajatel kooli juures oktoobri lõpuni.
August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi direktor Jaak Israel (vasakul) ütles, et pole kevadest saadik majas tegutseva ehitajaga veel kordagi tülli läinud ja mahub seega objektijuht Margus Pedakiga ühele pildile ära. Meeste selja taha jääb kooli sissepääsu juurde viiv kividest «punane vaip». Tegemist jätkub ehitajatel kooli juures oktoobri lõpuni. Foto: Elmo Riig

Kui nädalapäevad enne 1. septembrit valitseb enamiku koolide ümbruses veel suur vaikus, siis Karksi-Nuias asuva August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi juures müttavad ehitajad, et saada õigeks ajaks valmis fuajee ja korda kehalise kasvatuse ruumid.

Valmis on koolimaja esine kivisillutis, mis on kujundatud nii, et keskel jookseb lai riba punaste kividega. See oli direktor Jaak Israeli mõte, mis talle keset suve pähe kargas. Enda sõnul on ta suve jooksul ehitusel silma peal hoidmas käinud vähemalt korra nädalas või siis, kui on mõni hea mõte tulnud. Neid on mehe sõnul jagunud: näiteks soovis ta muuta kooli nime asukohta seinal, et see paremini silma paistaks.  

Kui punane kivivaip hakkabki viima peasissepääsuni, siis esimesel koolipäeval on Israeli sõnul plaanis uuendus­kuuri läbinud fuajees lahti rullida ka päris punane vaip, et majja sisenejad saaksid ennast aukülalistena tunda. Lisaks kolmele uuele õpetajale täieneb koolipere umbes kolmekümne esimese klassi õpilase võrra. Neile avatakse kaks klassi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles