Ühises loometöös sündisid minitellised

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Mia Waire lootis, et ühiselt voolitud savitükid pakuvad ka pärast kunstikuud linnapildis avastamisrõõmu.
Kunstnik Mia Waire lootis, et ühiselt voolitud savitükid pakuvad ka pärast kunstikuud linnapildis avastamisrõõmu. Foto: Elmo Riig

Eile ärgitasid Kondase keskuse hoovis tegutsevad väliskunstnikud ka kohalikke meisterdama minitelliseid, mis  hiljem leiavad oma koha Viljandi linnas.

Festivali QQ üks korraldaja Mari Vallikivi selgitas, et kunstikuu jooksul on plaanis teha palju osaluskunstiüritusi ning kaasata võimalikult palju inimesi loometöösse. Töötoa «BLOCKS-17» eestvedaja ja juhendaja, Soome keskkonnakunstnik Mia Waire voolis ka ise savitükki. Waire sõnul põletatakse rusikasuurused savitükid ahjus ning poetatakse hiljem linnatänavatele ja loodusesse.

«Näiteks võib panna ühe tellise vanalinna mõne puuduva munakivi asenduseks. Või siis täita sellega kõnnitee auk,» pakkus Waire välja. Ta tõdes, et kuigi põletatud savi on vastupidav, pole see hävimise ja kulumise eest kaitstud. «Äkki leiavad arheoloogid selle 20 000 aasta pärast ja mõtlevad, mis asi see on,» sõnas ta naerdes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles