Juhtkiri. Peaaegu oma kodus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raudse eesriide aegu oli Soomega mingi side peaasjalikult tallinlastel, sest nendeni jõudis meie põhjanaabrite televisioon. Tänapäeval, mil maailm on meile lahti, puudutab Soomes toimuv tervet Eestit. Soomes käiakse tööl ühtviisi nii Mulgimaalt kui Sõrve poolsaarelt. Tollesse riiki on kolitud igast Maarjamaa nurgast. Eestlasi, kes pole kordagi elus Soomes käinud, on vähe ja neid jääb järjest vähemaks.

Seepärast oli eelmisel nädalal Turu linnas juhtunu maarjamaalastele midagi muud kui kõik varasemad sellised sündmused. See oli isiklik, see oleks juhtunud peaaegu nagu oma kodus.

Tõsi, eestlastele toimus paradigma muutus juba tänavu aprillis, kui Stockholmis oli terrorirünnak. Ka Rootsi on meile nii otseses kui kaudses mõttes lähedal, kuid Soome on veelgi lähemal. Seda näitas ka siinsete inimeste reaktsioon, mis oli tajutavalt veelgi valulisem kui nelja ja poole kuu eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles