Nõustaja: tervislik pole alati tunduvalt kallim

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Taimur
Tuuli Taimur Foto: Erakogu

Toitumisnõustamisega tegeleva osaühingu Nutrilligent nõustaja Tuuli Taimur, mida tasub ostukorvi panna, kui üritada võimalikult odavalt võimalikult täisväärtuslikult süüa?

Oluline on, et menüü sisaldaks kõiki peamisi toidugruppe: puu- ja köögivilju, täisteravilja, kana ja kala ning piimatooteid. Valikut tehes tuleks mõelda korvi pandava toiteväärtusele. Saia asemel eelistada leiba, rafineeritud, valgest jahust pasta ja valge riisi asemel valida täisteraviljast valmistatu. Samuti tasub valida võimalikult naturaalseid toiduaineid ning vorstide ja kotlettide asemel eelistada naturaalset kala, kana ja veiseliha. Nendest toidu valmistamine nõuab küll rohkem aega, kuid söök tuleb maitsvam ja suurema toiteväärtusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles