Viljandi Paalalinna kooli remont lükkub edasi (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna koolipere ootab remonti pikisilmi, kuid ehituse algust on juba mitu korda edasi lükatud. Järgmine ehituse alguse aeg on plaanitud 2018. aasta 4. juuniks.
Paalalinna koolipere ootab remonti pikisilmi, kuid ehituse algust on juba mitu korda edasi lükatud. Järgmine ehituse alguse aeg on plaanitud 2018. aasta 4. juuniks. Foto: Elmo Riig

Kuigi kevadel kolis Paalalinna kooli pere oma asju juba Kaare kooli ning jagas sealse võimla seinaga kaheks, et klasse ära mahutada, peavad nii õpilased kui õpetajad tuleva õppeaasta lõpuni oma majja jääma, sest selle kauaoodatud kapitaalremont lükkub edasi.

«Mitmest väikesest mõjust tuleb suur koosmõju, kuid rahaline külg oli ilmselt kõige tugevama kaaluga,» selgitas Viljandi linnavalitsuse majandusameti hangete pea­spetsialist Kaidi Braun viivituse põhjusi.

Viljandi mõistes suurprojekti edasilükkamine võimaldab hajutada umbes viie miljoni euroni küündivad kulud kahe aasta peale ja linna rahavoogusid ühtlasemalt juhtida. «Vaatasime numbrid üle ja saime aru, et arvestades pingelist eelarvet ei kannata järgmine aasta nii suurt kulumahtu välja. Seega on targem ehitusega alustada viis kuud hiljem,» nentis Braun ning lisas, et riigi 3,1 miljoni euro suurune toetusraha jõuab kohale alles pärast ehitust ja esialgne investeering tuleb katta täies mahus linna rahakotist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles