Jüripäeva talgud ootavad töölisi

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnavalitsuse ja Ugala teatri ühistalgud leiavad aset selle nädala kolmapäeval, neljapäeval ja laupäeval.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti keskkonnaspetsialisti Inga Nõmmiku sõnul saab talgutest osavõtja valida endale just sellise aja, nagu soovib.

«Me ei ole kellaaega öelnud, sest 20. ja 21. aprill on tööpäevad ning ühele sobib võib-olla hommikupoolik, teine saab koristada aga mõne tunni pärast tööpäeva,» selgitas ta.

Näiteks Viljandi rattaklubi koristab 21. aprilli õhtupoolikul terviserada ja 23. aprillil töötab Seasaare näitemängu selts Uueveskil. 23. aprilli talgupäeva ligikaudseks algusajaks nimetas Inga Nõmmik hommikul kella kümmet.

«Kes soovib talgutel osaleda, peaks kindlasti linnavalitsuses registreeruma ning ütlema, kus ja millal ta tahab koristada. Siis on meil ülevaade, kus tööd käivad, ning vajaduse korral saame rahvast jaotada ja prügi äraveo organiseerida,» toonitas Nõmmik.

Kirja saab end panna majandusameti telefonidel 435 4718 ja 435 4749 või heakorraliini e-postiaadressil heakord@viljandi.ee. Töövahendid tuleb talgulistel endil kaasa võtta, linnavalitsus annab prügikotid ja korraldab koristusprahi äraveo.

Jüripäeva talgutel vajatakse abikäsi Trepimäe, Hubert Pärnakivi skulptuuri ja staadioni ümbruses, Hariduse tänava ääres võsalõikamisel, Uueveski pargiala ja Endla tänava pikenduse haljasalal.

Keskkonnaspetsialisti ütlemist mööda peaks aja kindlasti kokku leppima see, kel on saag või võsatrimmer ja kes soovib aidata Hariduse tänaval võsa maha võtta. «Lähen ise sinna kohale ja näitan koha täpselt kätte. Keskkonnaametilt on selleks ka luba saadud,» täpsustas ta.

Jüripäeva talgute algatuse teinud Ugala teatri avalike suhete juhi Kairi Leivo sõnul võiksid kõik inimesed ühiselt käed külge panna, et kodulinn korda teha.

«Kolmsada esimest talgutele registreerunut saavad jüripäeva ehk siis laupäeva, 23. aprilli õhtuks teatripileti etendusele «Jürka». Laval näeb tõsist töötegemist heas Tammsaare vaimus,» rääkis ta.

Kevadtöödele on oodatud kõik linlased, asutused, ettevõtted, eakate ja noorteühendused, ühiskondlikud organisatsioonid, seltsid, klubid ja sõpruskonnad.

KOHAD

Kevadisel linnakoristamisel on abikäsi vaja mitmes kohas.
• Trepimäe, Hubert Pärnakivi skulptuuri ja staadioni ümbrus
• Hariduse tänav
• Uueveski pargi ala ja Endla tänava pikendus.
Allikas: linnavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles