Laupäev, 19. august

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Kukerpillid mainiti ära rahvusvahelises väljaandes.
Ansambel Kukerpillid mainiti ära rahvusvahelises väljaandes. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Vabaduse platsilt kell 13 giidiga linnaekskursioon.

«Mulgimaa peremäng» 19. augustil kella 11–18. Mängus osalevad Heimtali muuseum, Rimmu külamaja, Mulgi külamuuseum Uue-Karistes, Abja päevakeskus, Mõisaküla muuseum, Urissaare rantšo, Karksi külamaja, Kärstna mõis, Helme koduloomuuseum, Seedri puukool ja Riidaja mõis. Rohkem infot FB Mulgimaa Peremäng, telefon 5788 0245.

Karksi vallas Urissaare Kantri. Laupäeval avatakse väravad kell 12 ja kantrilisi ootavad Urissaare taluhoovil  kohalike tootjate mahetoidu- ja käsitöölaat, lamba- ja kitseala, slack line üle Urissaare tiikide, arboristiline ekspeditsioon põlispuudel ja registreerimine jõllitamise III Eesti meistrivõistlustele ning Kantrimehe ja kantrinaise valimistele. Kell 13 Saloonis ansambel Univere Laine, kell 13.30 suupillikool, kell 14 jõllitamise meistrivõistluste eelvoorud, kell 15 pealaval Curly Strings «Hoolima» plaadiesitluskontsert, kell 16.30 kantrimehe ja kantrinaise võistlused, kell 17 Lõõtsavägilased, kell 19.30 Kukerpillid 45 juubelikontsert, kell 23 Kantrifestivali majabänd Folksell ja külalised, kell 00 kantritants ja -trall (DJ Vints Voon) Saloonis. Kell 4 suletakse festivali väravad.

Ugala teatris kell 19 monoetendus "Köster". Vaksali tänav7, Viljandi.

Karksi valla kultuurikeskuses 19. augustil algusega kell 10 laat. Viljandi mnt 1, Karksi-Nuia.

Kuhjavere külamaja vabaõhulaval 19. ja 20. augustil külateatrite festival. Algus mõlemal päeval kell 11. Publik valib oma lemmiktrupi, mees- ja naisosatäitjad, jagatakse kolleegipreemiaid. Kava www.kuhjavere.ee. Külaseltsi toetuseks loterii ja perenaiste koogitelk.

NÄITUSED

Karksi valla kultuurikeskuses augusti lõpuni fotonäitus «Põhjala saared». Viljandi maantee 1, Karksi-Nuia.

Sakala keskuses 28. augustini näitus «Salzburg: visioonid». Tallinna tänav 5, Viljandi.

Kondase keskuses 22. augustini näitus «Hinnatud ja hüljatud raamatud I. Varamu» – skulptor Anne Rudanovski kureeritud väljapanek uurib raamatu kui formaadi tähendusi. 3. septembrini Soome kunstniku Kikka Nyreni maalide ja keraamika näitus «Paradiis». Püsinäitus kooliõpetaja ja maalikunstniku Paul Kondase (1900–1985) maalidest, mis kuuluvad Viljandi muuseumi kogusse. Pikk tänav 8, Viljandi.

Tarvastu kirikus 10. septembrini Hilda Üpruse pastell- ja õlimaalide mälestusnäitus. Avatud reedest pühapäevani kella 12–17.

Viljandi maavalitsuse hoone teisel korrusel 25. septembrini Viljandi fotoringi näitus «Minimalism». 22 fotot kaheksalt autorilt: Kaisa Kass, Kaja Tammesalu, Õie Pak, Mirko Miilits, Raul Kukk, Madis-Siim Kull, Rait Killar ja Meelis Heli. Vabaduse plats 2.

Suure-Jaani külalistemajas 29. septembrini arhitekti ja akvarellisti Toomas Reinu valitud akvarellid. Avatud esmaspäevast reedeni kella 8–18, laupäeval kella 10–20, pühapäeviti suletud. Näitust saab näha ettetellimisel telefonil 5305 8600. Ilmatari tänav 3.

Suure-Jaani raamatukogus 31. augustini naiskodukaitse 90. sünnipäevale pühendatud näitus. Ilmatari tänav 9.

Kõpu külastuskeskuses Mihkel Eesmäe õlimaalide näitus «Viljandi- ja Pärnumaa maastikud» ning Anneli Palo fotonäitus loodusest. Tipu maantee 1.

Viljandi gümnaasiumis püsinäitus keskhariduse andmisest Viljandis. Hariduse tänav 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles