Viljandi vutimehi ootab õhtul üks hooaja tähtsamaid mänge

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimatises omavahelises kohtumises suutis Viljandi Paidet 2:1 võita. Kristen Kähr (21) avas Paides kauni väravaga skoori ja Herol Riiberg (8) algatas võiduvärava toonud rünnaku.
Viimatises omavahelises kohtumises suutis Viljandi Paidet 2:1 võita. Kristen Kähr (21) avas Paides kauni väravaga skoori ja Herol Riiberg (8) algatas võiduvärava toonud rünnaku. Foto: Maarja Trauss

Täna õhtul kell 19 antakse linnastaadionil avavile Premium-liiga kohtumisele Viljandi Tuleviku ja Paide Linnameeskonna vahel. See mäng on viimasel ajal suurepärases hoos olnud Viljandi esindusmeeskonna jaoks väga oluline. 

Võit tänases, 24. mänguvoorus ei laseks Paidel Tuleviku meeste eest tabelis uuesti ära libiseda ning jätaks seeläbi alles põnevuse relegatsiooniheitlusesse. Enne tänast vooru püsib Viljandi küll kõrgliigakoha kaotamist tähendavast 10. tabelikohast kindlalt kaheksa punkti kaugusel - viimasel kohal on Pärnu Vaprus - ent üleminekumängudest päästev kaheksas koht, mida praegu hoiabki just Paide esindus, on vaid nelja punkti kaugusel. Seega on kohtumises kaalul väga palju. 

Seda teavad ühtviisi nii väljakuperemehed kui järvalased. Möödunud voorus lõpetas Paide Linnameeskond pika kaotusteseeria, kui alistas kodus Narva Transi 3:1. Samal ajal toimunud mängus korraldas Tulevik liigatabelis hegemoonitseva Tallinna Flora vastu võõral väljakul tõelise tulevärgi, kuid vandus profimeeskonna survele 2:0 eduseisust alla ja kaotas lisaminuti väravast lõpuks valusalt 2:3. 

Tuleb loota, et see on kollasärkidesse süstinud suure portsu sportlikku viha, mida lähirivaali alistamiseks tarvis läheb. Flora vastu peetud mängus vastuolulisel moel Tuleviku kahjuks loetud värava järel kohtunikuga vaidlema läinud ning vastastega kähmlusesse sattunud väravavaht Karl-Romet Nõmm ja keskkaitsja Janar Õunap peavad aga tänase kohtumise vahele jätma. Ka sai samas mängus vigastada viimastes voorudes suurepäraseid esitusi näidanud keskpoolkaitsja Karel Kübar. Niisiis on Viljandi peatreeneril Aivar Lilleverel peamurdmist küllaga. Tõenäoliselt saab täna Viljandi eest põhikoosseisus platsile jooksmas näha mitut meest, kes sel hooajal peamiselt pingilt sekkunud. Päris kindel on, et oma kõrgliigadebüüdi saab nii tähtsas mängus noor väravavaht Ergo Hünerson.

Paide seis on mõnevõrra roosilisem. Järvalased tulevad mängule positiivse emotsiooni pealt ning samuti on Paide mehed löönud sel hooajal rohkem väravaid (25), kui Viljandi omad (17). Möödunud voorus said Narva Transi vastu jala valgeks mehed, keda Viljandi treenerid ilmselt ka tänaõhtuses mängus kõige terasemalt on analüüsinud: Michael Lilander, Magnar Vainumäe ning Edgar Tur. 

Paide ridades on ka olulisi puudujaid märksa vähem. Nende keskväljamootor Andre Frolov maadleb endiselt vigastusega, tõenäoliselt jätab mängu vahele ka viimasel ajal harva põllule saanud Jasper Uwaegbulam. 

Avavile tänasele kohtumisele kõlab kell 19.00. Nagu Viljandi Tuleviku sotsiaalmeedia vahendusel teada antud, on tänane mängupäevasponsor Rademari spordipood pannud publiku meelitamiseks loosirattasse 100- ja 50-eurosed kinkekaardid. Kel staadionile mineku võimalust pole, saab mängu vaadata Postimehe spordiportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles