«Laste vabariik» jõuab peagi Viljandimaale

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laste vabariik» alustas oma teekonda pealinnast.
«Laste vabariik» alustas oma teekonda pealinnast. Foto: Tairo Lutter / Postimees

«Laste vabariik» on 16. augustil Võhmas aadressil Tallinna tänav 15, Mustla skate-pargi ümbruses seatakse end sisse 17. augustil ja 18. augustil võib neid leida Abja-Paluoja keskpargist ja Posti tänavalt. 

«Laste vabariik» on Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud lastele mõeldud ettevõtmiste sari, mille eesmärk on omakultuuri tutvustamine ja edendamine atraktiivses vormis. Töötubadest on Võhmas kohal Eesti Pandipakend, Eesti piimandusmuuseum, Viljandi muuseum ja Võhma linnaraamatukogu, Mustlas Eesti Pandipakend, Tarvastu raamatukogu ja Lotte Loodusmäng ning 18. augustil võib Abja-Paluojalt leida TÜ Muuseumi Hullu Teadlase, Linnalabori ja Jääaja keskuse.

«Laste vabariik» soovib lastele pakkuda arendavat ja loovat tegevust ning harivat ja kvaliteetset meelelahutust. Tuuri eesmärk on jõuda paljude laste kodupaikadeni ja tähistada ühiselt Eesti sünnipäevapidu. «Laste vabariik» liigub ringi uhke haagisauto ratastel.   

Igas peatuspaigas saab näha «Laste vabariigi» jaoks valminud etendust «Kõige parem kingitus», avastada Eestit unikaalsel labürintmängualal ning proovida oma käte osavust ja mõtte erksust mitmesugustes töötubades. Ainulaadsel autolaval esinevad ka kohalikud lapsed ja noored ning nii on Eesti 100. sünnipäevapidu igas Eestimaa paigas oma noorte nägu.

«Laste vabariigi» ettevõtmistes saab osaleda kella 11–16, programm on tasuta.

Kõik «Laste vabariigis» osalevad lapsed saavad passi. Pass annab tasuta või soodustingimustel sissepääsu muuseumitesse ja elamuskeskusestesse üle Eesti – nende partnerite juurde, kes on osalenud «Laste vabariigi» mänguala loomisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles