Rattamatkade suvepuhkus saab läbi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattamatkadele on alati sõitjaid jagunud.
Rattamatkadele on alati sõitjaid jagunud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pühapäeval, 13. augustil saab puhkepäeva rattamatkade suvepuhkus läbi, alustatakse lühema distantsiga ning retk viib Theodor Andreas Kääriku sünnikodu juurde Savikoti, endise nimega Kärksi külla. Kireva elukäiguga Theodor Andreas Käärik aitas rajada ja üles ehitada Eesti vabariiki, ta oli riigisekretär ja ametnik.

Matka pikkuseks on Viljandist edasi-tagasi sõites ligi 20 kilomeetrit ja kontrollpunkt on sihtkohas avatud kella 10.30–13. Tänavune rattamatkade sari on pühendatud Eesti vabariigi sajandale aastapäevale ning korraldajad on sihtpunktideks valinud Viljandimaalt võrsunud riigimeeste ja kangelastega seotud kohad.

Hooaja lõpus loositakse osalejate vahel toetajafirmadelt saadud auhindu. Väiksemate auhindade loosimisel osalemiseks tuleb läbida vähemalt viis rattamatka. Peaauhinna ehk jalgratta loosimises osalevad need, kes on läbinud 13 matka või enam. Rattarallil osalemine läheb arvesse kahe matka eest.

Ees ootavad veel järgmised rattamatkad: 20. augustil Gustav Jonsoni sünnikodu Kudu talu, 27. augustil Johannes Varese sünnikoht Kiisa talu, 3. septembril Vabadussõjas langenute mälestusmärk Puiatus, 10. septembril Vabadussõjas langenute mälestusmärk Suure-Jaanis, 17. septembril Vabadussõjas langenute mälestuskivi Õisus, 24. septembril Jaan Sootsi autasutalu Karulas ja viimane retk tehakse 1. oktoobril Konstantin Pätsi isakodu asemele Pätsiveskil.

Theodor Andreas Kääriku kohta saab täpsemalt teada ajaloosõber Heiki Raudla kirjutatud Sakalas ilmunud loost «Theodor Käärik oli esimene riigisekretär».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles