Päästeamet soovitab ilma jälgida ja liigsetest riskidest hoiduda

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike
Äike Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigi Ilmateenistuse hoiatuse kohaselt on tänase päeva jooksul oodata mitmel pool äikest, millega kaasnevad tugevad vihmahood, võib sadada rahet ja pilvealused tuulepuhangud võivad olla kuni 25 meetrit sekundis. Välistatud pole trombi teke.  

Päästeamet soovitab kindlasti jälgida ilma ning ilmastikuolude tõsisel muutumisel võimalusel väljas mitte liikuda. Liigeldes tasub olla tähelepanelik, sest tugev tuul võib murda puid, mis sõiduteedele kukuvad.

Enne äikest tasub päästeameti soovitust mööda võtta hoone peakaitsmest vool välja. Kui see pole võimalik, siis lülita välja elektriseadmed, ning tõmba pistikud seinast välja. Eemale tasub hoida veekogudest ja veenduda, et  lahtised ja lenduvad esemed nagu näiteks aiamööbel ja telgid on turvalises kohas või tugevalt kinnitatud.  

Äikese ajal ei tasu avada veekraani, kuna vesi on hea elektrijuht. Ahju ega pliidi alla ei maksa tuld teha, laetud osakesed suitsus toimivad piksevardana. Eemale tuleb hoida ka üksikutest puudest ja metallmastidest, sest välgutabamuse võimalus on seal suurem.

Õnnetustest tuleb teatada kohe telefonil 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles