Mulgimaal valmistutakse peremänguks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtali muuseumi klassiruum
Heimtali muuseumi klassiruum Foto: Marko Saarm / Sakala
19. augustil toimub juba kolmandat korda Mulgimaa Peremäng. Mängust võtab osa 11 mängupunkti, kus avaneb killuke mulkide eluolust erinevatel ajajärkudel. Näha saab seda, kuidas mulk mõisa suhtus, talu üles ehitas ja kolhoosi ajal elas. Mängupunktides ootavad ees erinevad tegevused ja ülesanded kõigile pereliikmetele.   

Viljandist alustades saab tutvuda Heimtalis mulkide käsitööga ja kududa kangastelgedel. Edasi jätkub tee Rimmu, kus saab valmistada looduslikest vahenditest paadi ja osaleda paadirallis. Järgmises mängupunktis Mulgi külamuuseumis saab saagida kahemehesaega puid ja proovida selga Mulgimaa rahvariideid. Abjas ootab ees mulgi korpide valmistamine ja laul-tants. Mõisakülas saab tutvuda rongidega, mis viisid lina igasse maailma otsa. Edasi saab sisse põigata Urissaare rantšosse, kus ootavad erinevad jõukatsumised. Karksi külamajas saab uurida, kuidas elas mulk kolhooside ajal, ja Kärstnas uudistada, milliseid mõisaid Mulgimaal ehitati ning ammutada teadmisi looduslike ravimite mõjust. Seedri puukool annab hüva nõu, milline puu Mulgimaal kõige paremini kasvab. Helme koduloomuuseumis on võimalus tutvuda linapõlluga ja Riidaja mõisas osa saada mõisapäevadest.  

Kõhutäite eest hoolitsevad paljud mängupunktid. Korraldajate teatel võib alustada ükskõik millisest mängupunktist, kust tuleb võtta voldik, et sinna templeid koguda. Osalejate vahel loositakse auhindu. Samal nädalavahetusel toimuvad ka Urissaare Kantri ja Mulgi Öömatk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles