Naised Köögis pistavad rinda logistilise väljakutsega

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised Köögis on sündinud ühistest hetkedest Viljandi aguliköökides ajal, mil kõik selle kollektiivi neli naist selles linnas elasid. Vasakult Katrin Laidre (laul, karmoška, kontravann, kitarr), Sofia Joons (laul, kitarr, viiul), Kristiina Ehin (laul, karmoška) ja Kairi Leivo (laul, parmupill).
Naised Köögis on sündinud ühistest hetkedest Viljandi aguliköökides ajal, mil kõik selle kollektiivi neli naist selles linnas elasid. Vasakult Katrin Laidre (laul, karmoška, kontravann, kitarr), Sofia Joons (laul, kitarr, viiul), Kristiina Ehin (laul, karmoška) ja Kairi Leivo (laul, parmupill). Foto: Kaari Saarma

Ansambel Naised Köögis ehk Kristiina Ehin, Katrin Laidre, Sofia Joons ja Kairi Leivo sai suve algul valmis oma uue plaadi «See tantsusaal on nugadega kaetud» ja esitleb seda parasjagu üle Eesti toimuval kontsert-ringreisil. Viljandisse jõutakse teisipäeval, 15. augustil ja kontsert algab kell 19 Kaevumäe laval.  

Plaadil on uusi lugusid neliteist, aga ansamblil on ka mõned vanemad lemmiklood kaasas.  

«Meie uues kavas on valssi ja jenkat, räppi ja sambat, lorilaule ja lüürikat,» rääkis Kristiina Ehin.

«Naised Köögis ei piiritle ennast žanritega, vaid püüavad leida muusikaliselt erinevaid vorme, mis tekstide tähenduse avamisele kaasa aitaksid ja neid toetaksid,» lisas laulja ja viiulimängija Sofia Joons.

«Meie laulud räägivad tõsielulist muinasjuttu armastusest, igatsusest, meestest, emaks olemisest ning kaduvatest aegadest, mille kiuste end just praegu eriti elusana tunda,» sõnas Katrin Laidre, kes mängib ansamblis karmoškat, kontravanni, kannelt ja kitarri.

«Kaheks nädalaks perede kõrvalt kontsertreisile minna on päris suur logistiline väljakutse,» nentis Kairi Leivo. «Hulk pille, lapsed, lapsehoidjad ja meie ise ka moodustame kokku vist ühe päris kentsaka mustlaskaravani, mis ühest Eesti otsast teise ringi sõitma hakkab. Aga küll me hakkama saame, kui nii tore seltskond kokku saab!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles