Septembris saab kinos rohkelt rokkida

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metalbänd Slipknot esitleb peagi oma uhiuut kontsertfilmi «Slipknot – Day of the Gusano».
Metalbänd Slipknot esitleb peagi oma uhiuut kontsertfilmi «Slipknot – Day of the Gusano». Foto: forumcinemas.ee

September on kinos rokikuu ja maiuspala kõikidele roki- ja heavy metal fännidele, sest Forum Cinemas kinodes linastuvad selle muusikamaailma tuntuimate nimede verivärsked kontsertfilmid, mis on loodud just kinos kogemiseks.

Rokikuule paneb alguse kolmapäeval, 6. septembril ekraanidele astuv metal-bänd Slipknot, et esitada oma uhiuut kontsertfilmi «Slipknot – Day of the Gusano». Film sukeldub ühe planeedi kõige põnevama live-bändi Mexico Knotfest'il toimunud ajaloolise esinemise kõrval ka bändi fännide eludesse ning kajastab legendaarse kollektiivi enam kui paarikümne aasta jooksul tekitatud kaost, põnevust ja kogukonnatunnet.

Kolmapäeval, 13. septembri õhtul rõõmustab fänne Pink Floydi laulja ja kitarrist David Gilmour oma kontsertfilmiga «David Gilmour – Live At Pompeii». Film on tõeline audiovisuaalne etendus kontserdist, milles kasutatakse lasereid, pürotehnikat ja hiiglaslikku ekraani, ning laule saadavad spetsiaalselt selleks loodud filmid. Kontserdil esitatakse palu kõigist Davidi karjääri perioodidest ning ka mitmeid klassikalisi Pink Floydi lugusid.

Neljapäeval, 28. septembril jõuab aga ekraanile Ozzy Osbourne koos Black Sabbath'iga. Kontsertfilm «Black Sabbath – The End of The End» on metal-muusikale elu andnud legendaarse Black Sabbath'i viimase ringreisi kroonika, kus peamine tähelepanu on bändi viimasel suurkontserdil Birminghamis. Bändi jälgitakse tegutsemas ka stuudios ning heidetakse intiimne pilk bändi sisemaailma: muusika, suhted ja tögamine, vaid asjaosalistele arusaadavad naljad.

Kõik kontserdid linastuvad vaid ühel õhtul Forum Cinemas kinodes Viljandis, Tallinnas ja Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles