Ugala uus hooaeg tuleb rahvusvaheline

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala hooaja avalavastuseks on kontorimuusikal «Nagu Soomes, aga veel parem», mille toovad lavale Läti lavastaja Valters Sīlis (vasakul) ja kunstnik Uģis Bērziņš (paremal).
Ugala hooaja avalavastuseks on kontorimuusikal «Nagu Soomes, aga veel parem», mille toovad lavale Läti lavastaja Valters Sīlis (vasakul) ja kunstnik Uģis Bērziņš (paremal). Foto: Gabriela Liivamägi

​Et veebruaris tähistab Eesti Vabariik oma 100. aastapäeva, leiab Ugala teatri järgmise, 98. hooaja uuslavastuste nimistust ka viiteid meie naabritele Soomele, Venemaale ja Lätile.

Esimese uuslavastuse «Nagu Soomes, aga veel parem» toovad vaatajate ette Läti noore generatsiooni tunnustatud tegijad.

Lavastaja Valters Sı¯lis on üks Läti produktiivsemaid ja hinnatumaid noorema põlvkonna lavastajaid ning praegu töötab ta Läti Rahvusteatris. Kõige tihedam koostöö on tal näitekirjanik Ja¯nis Balodise ja Riia väikse sõltumatu Dirty Deal Teatroga. Balodis on ka näidendi «Nagu Soomes, aga veel parem» autor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles