Video. Kulla leerimaja korrastamine jõudis lõpule

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel lõppes kogudusele kuuluva maja renoveerimise esimene etapp, millega korrastati esimene korrus, nüüd on korrastatud kogu hoone.
Kevadel lõppes kogudusele kuuluva maja renoveerimise esimene etapp, millega korrastati esimene korrus, nüüd on korrastatud kogu hoone. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi ehitusettevõte Silindia on postitanud oma Facebooki seinale videoülevaate hiljuti Halliste vallas valminud Kulla leerimaja teise etapi töödest, mille valmides jõudis ühtlasi lõpule kogu hoone renoveerimine.

Tänavu kevadel lõppes kogudusele kuuluva maja renoveerimise esimene etapp, millega korrastati esimene korrus, fassaad ja katus ning paigaldati tänapäeva nõutele vastavad süsteemid. Nüüd on korrastatud ka hoone teine korrus.

Kogudus ja vald sõlmisid omavahel hoonestusõiguse kokkuleppe, et vald teeb maja oma kulu ja kirjadega korda ja jääb seda haldama. Kui Halliste valda enam pole, peab maja eest hoolitsemise üle võtma õigusjärglane, praeguse plaanide järgi Mulgi vald.

Lisaks vallavalitsusele kolis majja Halliste raamatukogu ja oma ruum on Püha Anne kogudusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles