Kelm võttis teiste inimeste nimel laenu ja tellis veebist kaupa

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

32-aastane naine võttis enam kui kolm aastat tagasi teiste inimeste dokumente kasutades veebi teel kiirlaenufirmast kaks laenu, tellis veebipoest kaupa ning sõlmis satellitttelevisiooni kasutamise lepingu. Nüüd karistas kohus teda tingimisi vangistusega.

Võõraste dokumentidega sai naine kiirlaenu kokku 550 eurot, veebipoest tellis ta kaupa 1087 euro eest ja lisaks sõlmis veel aktsiaseltsiga Viasat vaatajalepingu. Tasuma ta identeedivargusega tehtud lepingute ja ostude eest ei hakanud ja nii sattusid dokumendivarguse ohvriks langenud inimesed, kes olid kurjategija tuttavad, paljude ettevõtete musta nimekirja ja maksehäirete registrisse. Ühel ohvril ei õnnestunud telefoniettevõttega uut lepingut sõlmida, sest andmebaas näitas, et ta on pahatahtlikult arved tasumata jätnud.

Lepinguid tegelikult sõlminud naine tabati ja ta mõisteti kohtus süüdi nii arvutikelmuses, identiteedivarguses kui dokumendi võltsimises. Kohus määras naisele aastapikkuse tingimisi vangistuse ning kogu kahju peab ta korvama otse ettevõtetele, kellega ta lepinguid sõlmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles