Veetase tõuseb ja langeb

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi hüdroloogia osakonna Lõuna-Eesti sektori peaspetsialist Ene Randpuu ütles eile, et Võrtsjärve ja Emajõe veetase tõuseb, aga Tänassilma oma alaneb.

Eile hommikul oli Võrtsjärve veetase Rannu-Jõesuu vaatlusposti järgi 150 sentimeetrit üle nullpunkti ning ööpäevaga kerkinud seitsme sentimeetri võrra.

«Viimasel ajal ongi Võrtsjärv tõusnud stabiilselt seitse-kaheksa sentimeetrit ööpäevas,» lausus ta. «Arvan, et tõus jätkub vähemalt selle nädala lõpuni, pärastpoole ilmselt väiksema intensiivsusega.»

Eelmise aasta kevade tipp saabus 18. aprillil, kui järve tase kerkis 187 sentimeetrini üle nullpunkti.

Võrtsjärvest algav Emajõgi oli saavutanud eile taseme 272 sentimeetrit Tartu nullpunkti järgi, ööpäevaseks tõusuks kujunes üheksa sentimeetrit. Randpuu hindas, et Emajõgi võib maksimumi saavutada järgmisel nädalal.

Hüdroloog pakkus, et ehk tuleb Emajõel 300 piir tänavugi täis. Mullu jäi kevadiseks tipuks 331 sentimeetrit üle nullpunkti 16. aprillil.

Tänassilma veetase oli eile hommikul 158 sentimeetrit üle nullpunkti — ööpäevaga oli jõgi seal alanenud 14 sentimeetri jagu. Kõrghetk oli 8. aprillil: 214 sentimeetrit üle nullpunkti.

Eelmisel aastal jäi Tänassilma veetase väiksemaks: 202 sentimeetrini üle nullpunkti 2. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles