Korvimehed olid Saksamaa etapil kümnendad

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Vari lõpetas maailmameistrivõistlused 15. kohaga.
Kert Vari lõpetas maailmameistrivõistlused 15. kohaga. Foto: Erakogu

Kert Varik ja Maarek Miil said nädalavahetusel Saksamaal Strassbessenbachis külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste etapil kümnenda koha.

Nagu Karksi valla motomees Kert Varik rääkis, oli Strassbessenbachi rada kõva, kiire ja mägine. «Ühesõnaga igati korralik maailmameistrivõistluste rada. Eriti huvitav on seal stardisirge, mis suundub otse üles mäkke,» selgitas ta.

Laupäevases kvalifikatsioonis läbisid eestlased stardisirge kenasti ning jõudsid mäkke neljandatena, paraku kaotasid nad kurvis hoogu ning mängisid sellega maha ka oma hea stardi. Nagu selgitas Kert Varik, läks sõit siiski rahuldavalt ning oma kvalifikatsioonigrupis finišeerus meeskond seitsmendana.

Pühapäevases esimeses sõidus Kert Variku ja Maarek Miili start eriti ei õnnestunud, esimeselt ringilt tulid nad 17. kohaga. «Sõit klappis, tulime ring-ringilt ettepoole, lõpuks saime selles sõidus 11. koha,» rääkis Varik.

«Teises sõidus tuli üks konkurent meile kohe pärast stardipuu kukkumist konkreetselt külje pealt sisse, hea, et püsti jäime. Ründav ekipaaž keeras ennast pikali ära,» kommenteeris Varik teist sõitu. «Sellega oli start tehtud. Pidime täiesti lõpust tulema hakkama. Aga kiirus oli korralik, jaksasime lõpuni pingutada ning finišeerusime taas 11. kohaga.»

Kahe sõidu kokkuvõttes teenisid Varik ja Miil Saksmaa etapilt igati korraliku kümnenda koha.

Maailmameistrivõistlusi juhivad 324 punktiga Saksamaal mõlemad sõidud võitnud Etienne Bax ja Nicolas Musset. Kert Vari ja Maarek Miil hoiavad koondatabelis 102 punktiga 15. positsiooni.

Saksamaalt saavad Eesti külgvankrisõitjad korraks koju. Järgmine maailmameistrivõistluste sõit on kuu lõpul Austrias ning pärast seda on meie meestel kavas juba nii-öelda kodused krossid Stelpes ja Kiviõlis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles