Mees, kes elab ainult muusikale

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos peremehega jäi pildile ka osake tema hiiglaslikust muusikakogust.
Koos peremehega jäi pildile ka osake tema hiiglaslikust muusikakogust. Foto: Marko Saarm

Hobikülgi tehes on vesteldud päris mitme muusikasõbraga. Kõigil neil on kodus uhke plaadikogu ning kuklas üksjagu teadmisi muusikavooludest ja neid viljelevatest kollektiividest. Külaskäik kinomehaaniku haridusega Tõnu Loimi juurde tõstis aga lati selles vallas suisa kosmilistesse kõrgustesse.

Siseneme fotograafiga Viljandi vanalinna katusekambrisse ega usu oma silmi: kõik selle seinad on maast laeni täis vinüülplaate, CD-sid ja kassette. Keset tuba on jäänud napilt ruumi kitsale üheinimesevoodile ja päevi näinud portatiivsele elektripliidile. Omamoodi altarina paistab voodi jalutsis riiul võimendi ja muusikamängijatega ning toanurgast piiluvad kvaliteetsed puidust kastidega laiaribalised kõlarid. 

Külaliste imestunud nägusid märgates teatab peremees tagasihoidlikult, et vinüülplaate ei kirjuta ta enam üles sellest peale, kui need ületasid 5000 piiri, ning CD-de koguseid mõõdab ta meetrites. Üks säärane mõõtühik vastavat ümmarguselt 100 plaadile. Ja neid meetreid on seina pikitud ikka uhkelt. Intervjueerija koduriiulisse rivistatud 400 plaati tunduvad ühtäkki tilgakesena meres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles