Viljandi lossimägedes on täna tunda keskaja hõngu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna ja homme peetakse Viljandi ordulinnuse varemetes esimest korda keskaja päevi.
Täna ja homme peetakse Viljandi ordulinnuse varemetes esimest korda keskaja päevi. Foto: Liis Saar

Täna ja homme peetakse Viljandi ordulinnuse varemetes esimest korda keskaja päevi.

Nende kestel püütakse huvilisteni tuua elu keskajal: igapäevatoimetusi, muusikat, pidustusi, öist romantilist tõrviku- ja lõkketuld, mõõgavõitlusi, käsitööd, sebimist turul ja narre nalja tegemas. Elu keskajal tähendab ka seda, et toidu hulgast ei leia kartulit ja haigestumise korral võid saada abi nõialt või soontemudijalt ning arsti poolegi pöördudes pakutakse kõigepealt aadrilaskmist või siili ja karu rasvast segatud salvi.

Külaliste heaolu nimel pigistatakse silm kinni aga käimlate koha pealt ja eiratakse fakti, et keskajal neid ei olnud.

Keskaja päevade programm algab täna kell 18 läbi linna kulgeva rongkäiguga ning lõpeb homme hilistel öötundidel.

Viljandi Teisel Kirsimäel ja Kaevumäel leiab tegevust terve pere. Esinejad on kohale kutsutud nii Eestist kui kaugemalt. Näiteks astuvad lavale imeilusatest naistest koosnev Idisi Venemaalt, Medvindi viikingid Rootsist ja auhindu võitnud Auli Lätist. Mõlemal õhtul rõõmustab vaatajaid tuleetendusega VIR Valgevenest.

Keskaja päevadel pakub sööki ja jooki Bonifatiuse gildi väliköök Priske Põrsa Kõrts.

Lisaks muusikalisele programmile leiab keskaja päevadelt kauplejaid, keskaegseid tegevusi lastele, loomi ja linde ja palju muud. Kogu sündmust ilmestavad imelised ordulinnuse varemed, mille asemel kõrgus kunagi Liivimaa suuruselt teine linnus, ja linnuse nõlval suvitavad lambad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles