Vaba mõte. Korvpall kaob

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

Eesti professionaalne korvpall sureb välja. Korvpalliliidu vastne president Jaak Salumets, kes 1980. aastate lõpul selle uuesti ellu äratas, võib küll rääkida, et praegu on puhastumine ja uus algus, aga tegelikult ootab ees lõpp. Päris pikaks ajaks.

Uuel hooajal ei mängi Eesti meistrisarjas enam Pärnu ega Rakvere. Ühel pole raha ja teist ei lubata. Kaduda võib ka Audentes. Kalev/Cramo mõtleb juba aastaid, et Eesti meistrisarjast võiks kõrvale jääda. Ja siis ongi kõik. Tartu mängib Raplaga ja mõnikord sõidab külla Valga, kes nii või naa vaatab rohkem Läti poole.

Kuidas me küll sellisesse seisu jõudsime? 1990. aastate algul ei olnud Eestis ometi tähtsamat spordiala kui korvpall. Jalgpalli polnud üldse. Võrkpallis võis küll olla Jaanus Lillepuu, aga ta oli üksi. Kergejõustikus mõni tegija siiski oli. Korvpall oli aga rahvusspordiala. Kindlalt ja vastuvaidlematult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles