Juhtkiri. Telgist kellegi korterisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Paari päeva pärast aastas hotelli ei ehita. See tähendab aga, et pärimusmuusika festivali ajal on Viljandis majutuskohtadega alati kitsas. Võiks isegi öelda, et säärane puudujääk annab kinnitust, et folk elab sama suurelt ja uhkelt kui seni ning tema publiku arv pole kokku kuivanud.

Selge on aga see, et mitmeks päevaks Viljandisse jääda sooviv külaline vajab kohta, kus ööbida. Hotellitoa või mõne pisut tagasihoidlikuma peavarju broneerimisega hilja peale jäämine seda ei muuda ning kaugeltki mitte kõigil pole siin kandis mõnd sugulast või tuttavat, kelle juures ulualust saada.

Nii mõnelgi seostuvad märksõnad «folk» ja «ööbimine» telkimise ja telklaga. Vähemalt kõrvaltvaataja pilgu läbi tundub aga, et selliseid inimesi jääb iga aastaga vähemaks. On siis selle taga üldise elustandardi tõus või midagi muud, aga üha kaalukam osa pärimusmuusika festivalil käijatest näikse eelistavat telgist privaatsemat ja mugavamat kohta, kus peatuda. Ühesõnaga: nelja seina ja katust nende kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles