Kaks Viljandi laulupoissi võitsid jalgratta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Viljandis pärismusmuusika aidas peetud üleriigilisel poistelaulu võistlusel jõudis 41 võistleja hulgast kuues vanuseklassis esikohale kaks Viljandimaa poissi: Rimo Bachmann ja Stefan Airapetjan.

Kaks esikohta läks meestelaulu seltsi korraldatud konkursil veel Pärnusse, üks võit viidi Saaremaale ja üks Võru kanti. Poisid said auhinnaks jalgratta ja juhendajad Rootsi-reisi.

Seitsmeaastane Rivo Bachmann õpib Paalalinna gümnaasiumis ja pärast tunde käib Viljandi huvikoolis, kus talle õpetab laulmist Ene Raju. Poiss läks võistlustulle Tiina Kivimäe «Padjasõjaga», mille teksti autor on Aigi Vallik.

«Rivo esitab laule vahetu elurõõmuga,» sõnas õpetaja, kellel on poisi edu üle hea meel. Eelmisel samasugusel võistlusel 2009. aasta aprillis sai Rivo Bachmann teise koha.

Jakobsoni gümnaasiumis õppiv Stefan Airapetjan, keda juhendab Hedi-Kai Pai, laulis 12-aastaste ja vanemate, häälemurde-eelsete poiste klassis. Ta esitas Kustas Kikerpuu pala «Päike paistma jääb».

Meestelaulu seltsi juhatuse esimees Arvi Karotam ütles, et Eesti poiste laul püsib heal tasemel tänu headele juhendajatele ja perede agarale toetusele. Ühtlasi avaldas ta tänu  koorijuht Signe Ristisaarele, kes oli suurvõistlusele eelnenud Viljandimaa vooru väga hästi korraldanud, ning pärimusmuusika keskusele, kus lauluvõistlus oli endale väärilise koha ja vastuvõtu leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles