Repliik. Värdjate vaikne visadus

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Tiits

MARKO SAARM/SAKALA
Marek Tiits MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Ööl enne jaanilaupäeva, aasta üht suuremat üldrahvalikku pidupäeva, käisin Viljandi politseinikega reidil. Kuue tunniga neli roolijoodikut ja üks umbjoobes põgeneja. Palju. Liiga palju. Kohutavalt palju. Olin seni elanud kui mullis, kus roolijoodikuid ei eksisteeri, ja reaalsuse löök näkku oli karm. 

Paar päeva hiljem, puhkepäeval, läksin naaberküla väiksesse kauplusse tarvilikku pisinodi hankima. Poe ette keerates nägin sähvivaid vilkureid. Otse ukse ees oli kinni peetud roolijoodik. Purupurjus «kangelane» vaidles ja kraakles teda taltsutavate politseinikega. Oma osa üldisesse õhkkonda lisasid joodiku sõbrad, kes kõrvalt tänitasid ja kriiskasid.

«T**a, ma sõitsin eelmisel suvel jumala sottis peaga Mustlast Viljandisse, mingeid mente polnd. T**a, ma sõidan alati, kui ma tahan, mingi ment ei koti,» ärples mu selja taga kassajärjekorras üks nokkmütsis noor mees õues käivat kismat vaadeldes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles