Jalgpall röövis 20 minutit parimat reklaami ehk Orienteerumine on teleala

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

KUI PÜHAPÄEVA pärastlõunal sai kell viis, oli Viljandi lauluväljakul ja lossimägedes suur hulk inimesi, keda ei tõmmanud Portugal, Mehhiko ja jalgpall. Kümnetest riikidest oli Viljandisse kokku sõitnud enam kui sada maailma tipporienteerujat ja enam kui tuhat pealtvaatajat.Täpselt kell viis pidi nelja riigi telekanalitel hakkama otseülekanne orienteerumise maailmameistrivõistluste sprinditeatejooksust, aga vähemalt nonde lauluväljaku ümbrusse kogunenud inimeste suureks nördimuseks see ei alanud, sest Portugal ja Mehhiko ei suutnud Venemaal maailmajagude karikaturniiril võitjat normaalajaga selgitada, kohtumine läks edasi ning telekanalid jätkasid selle näitamist. See tähendas, et Viljandis alustati maailmameistrite selgitamist televaatajateta.

Sakala andmetel toimis enamik telejaamu nagu ERR, kes edastas teleekraanil otsepilti jalgpallimängust ja alustas ülekannet orienteerumisvõistlusest oma veebilehel.

Orienteerumisvõistluse korraldajad ja andunud publik olid tõesti kurvad, sest teleülekannete tegemisse oli panustatud palju raha, aega ja inimesi. Tšehhi kaameramehed jooksid raske varustusega hirmväledalt maailma parimate orienteerujate kannul ja tootsid päikselisest Viljandist imeilusaid kaadreid, aga need jõudsid esialgu ainult lauluväljakule ülespandud ekraanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles