Akadeemias on kõige tihedam konkurents teatrikunsti erialal

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu tänavu, ootasid noored ka 2013. aastal katseid, et teada saada, kas neid võetakse akadeemiasse teadmisi korjama.
Nagu tänavu, ootasid noored ka 2013. aastal katseid, et teada saada, kas neid võetakse akadeemiasse teadmisi korjama. Foto: Marko Saarm

​Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias lõppes eelmisel nädalal sisseastumisdokumentide vastuvõtmine. Kokku esitati 442 avaldust, mida on 14 võrra rohkem kui möödunud aastal.

Kultuuriakadeemia 12 eri­alale laekus vastuvõtuperioodil 442 avaldust, vahendas akadeemia kommunikatsiooni- ja turundusspetsialist Viivika Melts. Rakenduskõrghariduse õppekavadele esitati 411 ja magistriõppekavadele 31 avaldust. Kõige tihedam oli konkurss teatrikunsti erialal, mille ühele kohale soovib õppima asuda rohkem kui viis inimest. Sellele järgnes kultuurikorralduse õppekava 3,2 inimesega kohale. Avatud ülikooli vastuvõtus oli suurim konkurss huvijuhi ja loovtegevuse õpetaja erialal, kus ühele kohale oli 3,8 kandidaati.

Akadeemia õppe- ja arendusdirektor Tuulike Kivestu avaldas heameelt selle üle, et Viljandi kultuuriakadeemia on endiselt populaarne. «Rohkem kui 80 avaldust esitati koguni kolmele õppekavale:  teatrikunst, muusika ja kultuurikorraldus,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles