PÄEVAKOMMENTAAR: Jalgpall röövis Viljandilt 20 minutit parimat reklaami ehk orienteerumine on teleala

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui pühapäeva pärastlõunal sai kell viis, oli Viljandi lauluväljakul ja lossimägedes suur hulk inimesi, kellele ei meeldinud Portugal, Mehhiko ja jalgpall. Kümnetest riikidest oli Viljandisse selleks ajaks kokku sõitnud enam kui sada maailma tipporienteerujat ja enam kui tuhat pealtvaatajat.

Täpselt kell 17 pidi algama nelja riigi telekanalitel otseülekanne orienteerumise maailmameistrivõistlustelt sprindi teatejooksust, aga ei alanud, sest Portugal ja Mehhiko ei suutnud Venemaal peetud maailmajagude karikaturniiril normaalajaga võitjat selgitada ja kohtumine jätkus lisaajaga. See tähendas, et Viljandis alustati maailmameistrite selgitamist televaatajateta, sest telekanalid jätkasid jalgpallipildi edastamist.

Orienteerumisvõistluse korraldajad ja andunud publik olid tõesti kurvad, sest teleülekannete tegemisse oli palju panustatud. Nii raha, aega kui inimesi. Tšehhidest kaameramehed jooksid raske varustusega hirmväledalt maailma parimate orienteerujate kannul ja tootsid päikselisest Viljandist tõepoolest imeilusaid kaadreid, aga need jõudsid esialgu ainult lauluväljakul olnud ekraanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles