Viljandi paadimehe rahvasõidul võitis Narva endine sõudja olümpiahõbedat

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul käis Viljandi järvel lahing Viljandi paadimehe tiitli nimel – selle vääriliseks osutus Narvas elav endine sõudja Vladimir Latin, kes tegi ära olümpiahõbedale Jüri Jaansonile.

XXV sõuderegatt «Viljandi paadimees» lõppes traditsioonilise rahvapaatide võistlusega, kus iga mees saab tulla tõeliseks paadimeheks, kui toob vastaskaldalt ära ühe neiu, kes on tema jaoks sinna kaatriga sõidutatud.

Seekord käis põhiheitlus kahe endise sõudja vahel. Vladimir Latin ütles, et Jüri Jaansonit on alati hea võita: «Ikkagi olümpiahõbe!» Kümme aastat sõudmisega tegelnud ja nüüd viis aastat alast eemal olnud Latin päästis vastaskaldalt oma naise, kelle Viljandis elavatele vanematele nad külla olid tulnud. Jüri Jaansoni paadiga toimus vahepeal küll ka väike kokkupõrge, aga ta suutis siiski esikohta hoida lõpuni. Kui naine paati tuli, sai ta meest juba sõitmisel suunata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles