Vaba mõte. Rändvargad Viljandi vallas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

«Rändvaraste kõrghooaeg on käes!» kuulutab pealkiri Viljandi vallavalitsuse kodulehel. Kas tõesti on Viljandi valla elanikud langenud suve hakul varaste erilise pealetungi ohvriks? Sakala ajakirjanikuna seda pealkirja lugedes oli üllatus suur, sest politsei vahendusel polnud toimetusse jõudnud mingit teavet suure varguste laine kohta. «Ohvriks langed ise kodus olles,» jätkus kurjakuulutamine.

Pealkirja taga peitis end aga kõige labasem sisuturundus. Mingil arusaamatul kombel oli üks Narvas tegutsev turvafirma suutnud Viljandi valla kodulehe toimetajale tekitada sellise ohutunde, et turvaseadmete reklaamartikkel postitati valla kodulehele ja sellisel moel, et lugejale jäi mulje, justkui oleks valla kõige suurem mure pärast jaaniaega rändvargad.

Politsei statistika sellist arvamust ei kinnita. Õigupoolest lükkab selle lausa ümber. Viimase kahe kuu jooksul on kogu maakonnas registreeritud kolm elumajast vargust. Aasta jooksul on neid olnud 20. Seega tegutsesid vargad pigem talvel ja kevade hakul. See klapib ka Sakalas avaldatuga: talvel rääkisime mitmel puhul maakonnas asetleidnud vargustest. Viljandi vallas tegutsesid vargad viimati märtsi viimastel päevadel, kui nad käisid Pärsti külas ühel ööl korraga kolmes majapidamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles